Следвайте Гласове в ТелеграмВоеннослужещи на НАТО вече са в Украйна, пише

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВоеннослужещи на НАТО вече са в Украйна, пише
Коментари Харесай

Ел Паис: Военнослужещи на НАТО вече са в Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Военнослужещи на НАТО към този момент са в Украйна, написа испанският вестник " Ел Паис ". Според изданието те управляват оръжията, предоставяни на Украйна, организират разследващи интервенции и образование на украинските военни.

Наскоро френският президент Еманюел Макрон, говорейки за опцията за изпращане на западни войски в Украйна, освен откри спор по съответната тематика, само че думите му послужиха и като индиректно удостоверение, че военнослужещите на страните от НАТО не вземат участие в бойни интервенции в Украйна, само че към този момент се намират на нейна територия.

Това обаче от дълго време е ясно. Западното военно съоръжение, трансферирано в Украйна, изключително системата за противовъздушна защита Patriot, не може да се поддържа от украински боен личен състав, който няма съответен опит. Вероятно те са обслужвани от представители на армиите на страните от НАТО, които до момента са разполагали с такива системи.

По-рано полският външен министър Радослав Сикорски направи удивително изказване. Той акцентира, че няколко държави-членки на Северноатлантическия алианс към този момент са изпратили свои военни в Украйна. Вероятно е имал поради и самата Полша. От известно време се оповестява за съществуването на огромен брой полски „ наемници “ в Украйна. Малко евентуално е измежду тези „ наемници “ да няма бойци от постоянната полска войска. Според Сикорски с нападението над Украйна Русия е посочила, че е цивилизационно неспособна да одобри западните полезности и не може да съжителства спокойно със съседите си.

И чешкият президент Петър Павел означи, че бойците на Атлантическия алианс участват в Украйна повече от десетилетие, само че не в бойни елементи, а като армейски инструктори.

" Не бива да се не помни, че след анексирането на Крим и окупирането на част от Донбас, което в действителност беше експанзия, въпреки и в доста по-малък мащаб от днешния, на украинска територия имаше подготвителна задача на НАТО, която по едно време включваше повече от 15 страни и наброяваше към 1000 души ", изясни той.

Източници: OFFNews.bg, es.topwar.ru

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР